Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- un peu de beurre pour graisser le moule
- un peu de farine pour saupoudrer le moule
Pâte
- 100 g de sucre
- 130 g de beurre, en morceaux (2 cm)
- 1 sachet de sucre vanillé
- ½ sachet de poudre à lever
- 1 pincée de sel
- 300 g de farine
- 1 œuf
Crumble
- 120 g de farine
- 60 g de sucre
- 1 pincée de sel
- 60 g de beurre, froid, en morceaux (2 cm)
Garniture aux pommes
- 1000 g de pommes (voir conseil)
- 1 pincée de cannelle moulue
- 1 c. à soupe de jus de citron
- 1 c. à soupe de sucre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 1463 kJ / 350 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 41 mg
Alternatywne przepisy
Carac rouge
19h 30min
Birchermüesli
1 Std. 10 Min
Mousse au thon
5min
Papet vaudois
55min
Tarte aux légumes (TM6)
25 Min
Sauce à salade moutarde-balsamique
10 min
Cake choco-courgettes
1h 25min
Tourte de Linz suisse
1 Std. 30 Min
Cake Mississippi clair
1h 15min
Gâteau aux carottes
1 Std. 10 Min
Croissants au jambon
35 Min
Tresse bernoise
1h 45min