Urządzenia i Akcesoria
Fińska zupa z łososiem (Lohikeitto)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
20 g koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g pora białej części, pokrojonej w 2 cm plastry
-
15 g masła
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
250 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1000 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone (patrz wskazówka)2 łyżeczki koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych w 2 cm kostkę
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
398.9 mg
Białko
15.9 g
Kalorie
1422.6 kJ /
340 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Węglowodany
22.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tort naleśnikowy z matchą
6 godz.
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Makaron z pesto z groszku
30 min
Curry z ciecierzycy z orkiszowymi podpłomykami
40 min
Lody pistacjowe
9 godz. 30 min
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5 godz.
Czeskie knedliki z jagodami
45 min
Borówkowy moktajl z rozmarynem
10 min
Mango piña colada (moktajl)
10 min
Makaron ryżowy z krewetkami w sosie kokosowym
25 min
Dyniowe pęczotto z kurczakiem i warzywami
1 godz.
Zimowa czekolada do picia
10 min