Bowl saumon teriyaki

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

La sauce et la marinade
  • de sucre brut
    50 g
  • de gingembre, frais pelé
    5 g
  • d'eau
    100 g
  • de sauce de soja
    50 g
  • de vin de riz (mirin)
    35 g
  • d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
    1 c. à soupe
Le riz
  • de vinaigre de riz
    50 g
  • de sucre brut
    1 c. à café
  • de sel
    1 c. à café
  • de riz à sushi
    250 g
  • d'eau
    500 g
Les épinards et le saumon
  • d'eau
    1200 g
  • d'épinards en branches, surgelés décongelés, pressés
    (env. 600 g)
    800 g
  • de sel
    ¾ c. à café
  • filets de saumon frais, sans la peau (de 150 g chacun)
    4
  • de sauce de soja
    2 c. à soupe
  • avocat épluché, en quartiers
    1
  • de graines de sésame grillées
    2 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 722 kcal / 3027 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...