Sauce au saumon et à la crème pour les pâtes

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • d'échalotes
    20 g
  • gousses d'ail
    2
  • d'huile végétale
    10 g
  • d'aneth, frais effeuillé
    1 bouquet
  • de thym citronné (opcjonalnie) effeuillé
    5 brins
  • de lait
    450 g
  • de crème entière
    125 g
  • de crème acidulée, toutes sortes
    180 - 200 g
  • d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
    15 g
  • de jus de limette Cordial et un peu de zeste râpé
    15 g
    15 g de jus de citron, et un peu de zeste râpé
  • de sel
    5 g
  • de poivre noir, moulu
    2 pincées
  • de poudre de paprika doux
    5 g
  • de noix de muscade, fraîchement moulue
    2 - 3 pincées
  • de filets de saumon frais, avec ou sans peau en cubes (2 cm)
    300 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 471.3 kcal / 1972.1 kJ
Białko 22.2 g
Tłuszcz 35.3 g
Węglowodany 17.7 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...