Steak avec risotto aux champignons

Steak avec risotto aux champignons

4.3 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 portion

Składniki

  • 2 steaks de surlonge ou faux-filet
  • d'huile d'olive pour pulvériser
  • 30 g de parmesan coupée en morceaux (3 cm)
  • 30 g d'échalotes
  • 2 c. à soupe de beurre non salé divisé
  • 140 g de champignons bruns frais
  • 15 g d'huile d'olive vierge extra
  • 155 g de riz spécial risotto (par exemple Carnaroli, Arborio) 14-15 minutes de cuisson
  • 30 g vin blanc sec
  • 410 g d'eau
  • 15 g cube de bouillon (pour 500 ml) viande ou légume
    ½ c. à thé bombée de bouillon déshydraté, viande ou légume
  • ½ c. à thé de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 989.4 mg
Białko 80.6 g
Kalorie 5333.4 kJ / 1274.7 kcal
Tłuszcz 72.1 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 30.8 g
Węglowodany 68.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...