Steak avec risotto aux champignons

Steak avec risotto aux champignons

4.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 portion

Składniki

  • steaks de surlonge ou faux-filet
    2
  • d'huile d'olive pour pulvériser
  • de parmesan coupée en morceaux (3 cm)
    30 g
  • d'échalotes
    30 g
  • de beurre non salé divisé
    2 c. à soupe
  • de champignons bruns frais
    140 g
  • d'huile d'olive vierge extra
    15 g
  • de riz spécial risotto (par exemple Carnaroli, Arborio) 14-15 minutes de cuisson
    155 g
  • vin blanc sec
    30 g
  • d'eau
    410 g
  • cube de bouillon (pour 500 ml) viande ou légume
    15 g
    ½ c. à thé bombée de bouillon déshydraté, viande ou légume
  • de sel
    ½ c. à thé

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1274.7 kcal / 5333.4 kJ
Białko 80.6 g
Tłuszcz 72.1 g
Węglowodany 68.2 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 30.8 g
Sód 989.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...