
Urządzenia i Akcesoria
Sambal Goreng Pengantin
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
cooking oil130 g
-
raw medium sized prawns whiskers removed250 g
-
beef tenderloin cut in cubes (2-3 cm)150 g
-
cooked beef lung cut in slices (see tips)150 g
-
onion cut in quarters100 g
-
garlic cloves plus 3 for thinly sliced10
-
fresh ginger30 g
-
galangal30 g
-
red chillies sliced100 g
-
green chillies sliced100 g
-
fresh lemongrass thinly sliced50 g
-
shallots thinly sliced60 g
-
dried chillies thinly sliced50 g
-
dried chilli paste (cili boh)100 g
-
shrimp paste (belacan) toasted30 g
-
tamarind extract60 g
-
tomato sauce50 g
-
chilli sauce30 g
-
salt2 tsp
-
sugar4 tbsp
-
coconut milk200 g
-
fried shallots to garnish3 tbsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
496.7 kcal /
2078.1 kJ
Białko
24.2 g
Tłuszcz
33.8 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
19.2 g
Sód
1296 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Nikmat Raya
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy