
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g cooking oil
- 250 g raw medium sized prawns whiskers removed
- 150 g beef tenderloin cut in cubes (2-3 cm)
- 150 g cooked beef lung cut in slices (see tips)
- 100 g onion cut in quarters
- 10 garlic cloves plus 3 for thinly sliced
- 30 g fresh ginger
- 30 g galangal
- 100 g red chillies sliced
- 100 g green chillies sliced
- 50 g fresh lemongrass thinly sliced
- 60 g shallots thinly sliced
- 50 g dried chillies thinly sliced
- 100 g dried chilli paste (cili boh)
- 30 g shrimp paste (belacan) toasted
- 60 g tamarind extract
- 50 g tomato sauce
- 30 g chilli sauce
- 2 tsp salt
- 4 tbsp sugar
- 200 g coconut milk
- 3 tbsp fried shallots to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 496.7 kcal / 2078.1 kJ
- Białko
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Węglowodany
- 27 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.2 g
- Sód
- 1296 mg