Lai Chi Kang (Longan Dessert)

Lai Chi Kang (Longan Dessert)

4.3 4 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
15 portions

Składniki

  • water
    1500 g
  • pandan leaves tied into knot
    2
  • candied winter melon cut in halves
    100 g
  • brown sugar
    50 - 100 g
  • dried longans
    50 g
  • red dates
    50 g
  • white fungus soaked to soften, hard part removed, cut in small pieces
    10 g
  • lemon (opcjonalnie)
    1 slice
  • basil seeds (opcjonalnie) soaked in 200 g water for 15 minutes
    1 tsp
  • malva nuts (opcjonalnie) soaked in 300 g water for 15 minutes
    4
  • raisins (opcjonalnie)
    10 g
  • pearl barley (opcjonalnie) cooked (see tips)
    20 g
  • roasted peanuts (opcjonalnie)
    20 g
  • small sagos (opcjonalnie) cooked
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1 mg
Białko 1 g
Kalorie 293 kJ / 70 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...