Urządzenia i Akcesoria
Lai Chi Kang (Longan Dessert)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
15 portions
Składniki
-
water1500 g
-
pandan leaves tied into knot2
-
candied winter melon cut in halves100 g
-
brown sugar50 - 100 g
-
dried longans50 g
-
red dates50 g
-
white fungus soaked to soften, hard part removed, cut in small pieces10 g
-
lemon (opcjonalnie)1 slice
-
basil seeds (opcjonalnie) soaked in 200 g water for 15 minutes1 tsp
-
malva nuts (opcjonalnie) soaked in 300 g water for 15 minutes4
-
raisins (opcjonalnie)10 g
-
pearl barley (opcjonalnie) cooked (see tips)20 g
-
roasted peanuts (opcjonalnie)20 g
-
small sagos (opcjonalnie) cooked20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1 mg
Białko
1 g
Kalorie
293 kJ /
70 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15min
Crispy Ikan Bilis
40min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2h 40min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15min
Kam Heong Chicken
1h 20min
Curry Mee
30min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3h 30min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Chicken Porridge
35min