Urządzenia i Akcesoria
Lai Chi Kang (Longan Dessert)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
15 portions
Składniki
-
water1500 g
-
pandan leaves tied into knot2
-
candied winter melon cut in halves100 g
-
brown sugar50 - 100 g
-
dried longans50 g
-
red dates50 g
-
white fungus soaked to soften, hard part removed, cut in small pieces10 g
-
lemon (opcjonalnie)1 slice
-
basil seeds (opcjonalnie) soaked in 200 g water for 15 minutes1 tsp
-
malva nuts (opcjonalnie) soaked in 300 g water for 15 minutes4
-
raisins (opcjonalnie)10 g
-
pearl barley (opcjonalnie) cooked (see tips)20 g
-
roasted peanuts (opcjonalnie)20 g
-
small sagos (opcjonalnie) cooked20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1 mg
Białko
1 g
Kalorie
293 kJ /
70 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Chicken Porridge With Century Egg
30 min
Lemang Paper Cup
1 godz. 25 min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Chicken porridge with century egg
30 min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10 min
Chicken Porridge
35 min