Wersje kompatybilne
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bread dough
- 120 g water
- 50 g sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 350 g high protein flour (bread flour)
- 30 g milk powder
- 1 egg (50 g)
- 40 g butter, softened at room temperature
- ½ tsp salt
Nyonya curry chicken filling
- 1200 g whole chicken legs (approx. 3 legs, with skin and bone, cut into pieces (3 cm)
- 150 g Nyonya spice paste, homemade or store bought
- 20 g meat curry powder
- ½ tsp salt
- oil, for greasing
- 200 g coconut milk
- 1 egg, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2084 kJ / 498 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 521 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hokkaido Milk Loaf
4 Std. 20 Min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1hod.
Killer Toast
2 godz.
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5 min
Chicken porridge with century egg
30min
Tangzhong Milk Bread
2h 35 min
Super Soft Butter And Milk Buns
2 godz. 40 min
Shallot Oil
25min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 Min
Homemade Pandan Kaya
55 Min
Nyonya Spice Paste
15min
Homemade chicken stock powder
1h 35min