Urządzenia i Akcesoria
Curry Fish Head
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions
Składniki
-
fish head cut in halves, cleaned (see tips)1000 - 1200 g
-
curry powder70 g
-
salt adjust to taste3 ½ tsp
-
tamarind pulp35 g
-
water1050 g
-
fresh red chillies deseeded7
-
dried chillies deseeded, soaked to soften20 g
-
shallots150 g
-
garlic5 cloves
-
fresh lemongrass white part only2 stalks
-
galangal10 g
-
fresh ginger10 g
-
shrimp paste (belacan)10 g
-
torch lily (bunga kantan) bud only, cut in slices1
-
cooking oil70 g
-
fresh coconut milk100 g
-
tomatoes cut in quarters500 g
-
laksa leaves (daun kesum)2 - 3 sprigs
-
sugar adjust to taste30 g
-
ladies' fingers stems removed, sliced in halves15
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
979.4 mg
Białko
25.3 g
Kalorie
1688.1 kJ /
403.5 kcal
Tłuszcz
23.8 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
25.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambal Belacan
5 min
Asam Pedas Ikan (Spicy Tamarind Fish)
25 min
One Pot Chicken Rice
50 min
Singapore Laksa
55 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Sambal Kangkung
10 min
Lotus Root Peanut Pork Rib Soup
1 godz. 20 min
Sambal Tumis
1 godz. 10 min
Ayam Masak Kicap
40 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
Ayam Masak Lemak Cili Api
20 min