Spaghetti alla checca

4.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio sbucciato e privato dell'anima
  • 4 pomodori maturi spellati, svuotati e tagliati a cubetti
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1200 g di acqua
  • 15 g di sale + q.b.
  • 320 g di spaghetti (cottura 11 minuti)
  • 100 g di caciotta a cubetti
  • 200 g di mozzarella fiordilatte, a cubetti
  • 1 mazzetto di basilico fresco le foglie lavate e asciugate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1897.9 mg
Białko 28.6 g
Kalorie 2724.3 kJ / 651 kcal
Tłuszcz 31.4 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 11.9 g
Węglowodany 67.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...