Spaghettis aux tomates et aux champignons

4.1 29 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • 25 g d'huile d'olive
  • 1 c. à café bombée de bouillon de légumes en pâte
    1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • ½ - 1 c. à café de sel selon les goûts
  • 1 pincée d'ail en poudre
  • 1 c. à café d'origan séché
  • 1 - 3 pincée(s) de piment, sec, en flocons (opcjonalnie) selon les goûts
  • 100 g de lardons (opcjonalnie) en dés
  • 80 g de champignons de Paris, frais en tranches
    80 g de champignons de Paris, en boîte, égouttés, en tranches
  • 300 g de tomates concassées en conserve
  • 550 g d'eau
  • 300 g de spaghetti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 469 mg
Białko 11.7 g
Kalorie 1536.6 kJ / 367.3 kcal
Tłuszcz 7.5 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 63.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...