Vegan Bolognese

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portie

Składniki

Veganistische kaasvervanger
  • rauwe cashewnoten
    85 g
  • voedingsgist
    15 g
  • knoflookpoeder
    2 snuifjes
  • zout
    ½ tl
Saus
  • kidneyboon, uit blik (uitlekgewicht 255 g), uitgelekt
    1 blik
  • olijfolie
    20 g
  • teentje knoflook
    1
  • selder in stukken gesneden
    100 g
  • wortelen in stukken gesneden
    150 g
  • ui in achtsten gesneden
    1
  • witte wijn, droog (veganistisch)
    100 g
  • gehakte tomaten, uit blik (400 g)
    1 blik
  • tomatenpuree
    50 g
  • zout
    1 ½ tl
  • komijn, gemalen
    ½ tl
  • tijm, gedroogd
    1 tl
  • gemalen gedroogde rozemarijn
    1 tl
  • gerookte paprikapoeder
    ½ tl
  • peper, gemalen
    ½ tl

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 14.2 g
Kalorie 1521.1 kJ / 363.6 kcal
Tłuszcz 15.6 g
Błonnik 10.5 g
Węglowodany 40.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...