Zoete aardappellasagne
TM6 TM5

Zoete aardappellasagne

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 2 zoete aardappelen, (ca. 600 g), geschild en in de lengte in dunne plakken gesneden (ca. 3-5 mm)

Plantaardige béchamelsaus

  • 500 g plantaardige melk, naar keuze
  • 50 g maïszetmeel
  • 30 g veganistische margarine, (zie tips)
  • 40 g voedingsgist, (zie tips)
  • ¼ tl zout

Lasagne

  • 1 gele ui, in vieren gesneden
  • 1 selderstengel, in stukken gesneden (ongeveer 2-3 cm)
  • 1 wortel, in stukken gesneden (ongeveer 2-3 cm)
  • extra vergine olijfolie, om in te vetten
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 170 g driekleurige quinoa
  • 200 g water, gefilterd
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 g gehakte tomaten, uit blik
  • 1 tl bouillonpasta, (zie tips)
  • 1 el rode wijnazijn
  • ¼ tl zout
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • 400 g witte kikkererwten, uit blik, gespoeld en uitgelekt (ongeveer 250 g na het uitlekken)
  • 80 g vegan kaas geraspt (zie Tips)
  • verse basilicumbladeren

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
1835.8 kJ / 437.1 kcal
Białko
16.3 g
Węglowodany
55.8 g
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
13.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy