Vleesspiesjes met Rijst in Saus

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portie

Składniki

  • witte wijn
    50 g
  • spek, elk soort
    12 sneetje
  • uien in stukken gesneden (4 cm)
    300 g
  • rode paprika's in stukken gesneden (4 cm)
    300 g
  • teentjes knoflook
    2
  • varkensnek (procureur), ontbeend in blokjes (4 cm)
    450 g
  • olie om te bakken
  • gehakte tomaten, uit blik
    250 g
  • honing
    15 g
  • vleesbouillonblokje (voor 0,5 l)
    2
  • water
    850 g
  • zoete paprikapoeder
    1 volle tl
  • komijn, gemalen
    1 tl
  • peper, gemalen
    ¾ tl
  • basmati rijst
    250 g
  • peterselie, vers gehakt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1221.5 mg
Białko 28.3 g
Kalorie 2419.8 kJ / 578.3 kcal
Tłuszcz 29.3 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 47.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...