Zalm met broccoli en honing-mosterdsaus

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portie

Składniki

  • teentjes knoflook
    2
  • olijfolie
    20 g
  • honing
    20 g
  • mosterd
    20 g
  • citroensap, vers geperst
    10 g
  • water
    500 g
  • groentebouillon poeder
    1 tl
  • zoete aardappel geschild, in blokjes gesneden (1,5 cm)
    400 g
    400 g aardappel, geschild, in blokjes gesneden (1,5 cm)
  • broccoliroosje kleine stukjes (3 cm)
    400 g
  • zalmfilet, vers (4 stuks)
    800 g
  • zout
    ¼ tl
  • zwarte peper, gemalen
    3 - 4 snuifjes
  • feta kaas
    150 g
  • olijfolie
    2 el
  • gedroogde pepervlokken
    ¼ tl

Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 2391.6 mg
Białko 57.2 g
Kalorie 3101 kJ / 741 kcal
Tłuszcz 43.1 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 11.6 g
Węglowodany 35.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...