Rijstschotel met appelen

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 portie

Składniki

  • witte korte korrel rijst, voor rijstpudding
    250 g
  • melk
    800 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukjes, plus extra voor het invetten
    100 gram
  • zout
    1 snuifje
  • vanillesuiker
    1 tl
  • rum (opcjonalnie) naar smaak
    2 - 3 el
  • rozijnen (opcjonalnie) naar smaak
    2 - 3 el
  • zure appel geschild, zonder klokhuis, in stukken gesneden
    600 g
  • citroensap, vers geperst
    20 g
  • suiker plus extra om te bestrooien
    80 gram
  • eieren
    5
  • citroen-zout pasta, zelfgemaakt (zie tip)
    1 tl
  • kaneel, gemalen (opcjonalnie)
    ½ tl
  • geschaafde amandelen
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portie

Kalorie 372 kcal / 1556.6 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 18.4 g
Węglowodany 44.4 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 91.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...