Urządzenia i Akcesoria
Podwójnie pistacjowe makaroniki
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 3 godz.
40 sztuk
Składniki
Ganache pistacjowy
-
80 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
200 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
3 krople ekstraktu migdałowego, naturalnego
Makaroniki pistacjowe
-
100 g migdałów, blanszowanych
-
260 g drobnego cukru
-
ocet do odtłuszczenia
-
130 g białek (z ok. 4 jajek, patrz wskazówka)
-
3 krople barwnika spożywczego, zielonego (patrz wskazówka)
-
1 kropla barwnika spożywczego, żółtego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
11.5 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
429.5 kJ /
102.6 kcal
Tłuszcz
6.4 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
10.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krem pistacjowy do tortów
6h 15min
Cytrynowe cake pops
4h 30min
Halloweenowe serniczki z pajęczą siecią
6h 10min
Pasta pistacjowa (100%)
20min
Malinowe wyspy
9h
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
3h
Lody pistacjowe
9h 30min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6, TM7)
1h
Czekoladowo-orzechowe bomby proteinowe
50min
Eklerki pistacjowe
4h
Dubajska czekolada
1h 20min
Makaroniki truskawkowe
2h 30min