Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe ciastka z kawałkami czekolady
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
30 sztuk
Składniki
-
380 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
-
110 g cukru
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
3 jajka
-
¾ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, grubo posiekanej150 g groszków z gorzkiej czekolady
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
19 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
564 kJ /
134.8 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
16.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Virgin Aperol Spritz
10 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Bezglutenowe tortille z soczewicy
3 godz. 40 min
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
1 godz.
Mąka ryżowa
5 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1 godz.
Kulki mocy z herbatą matcha
40 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
30 min
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1 godz. 10 min
Ciastka owsiane
35 min