Polpettine di ricotta con crema di zucca e riso basmati

4.4 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

Polpettine
  • 140 g di pane raffermo a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 350 g di ricotta romana ben scolata dal siero
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1000 g di acqua
Crema di zucca
  • 250 g di riso basmati
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 350 g di polpa di zucca a pezzi (3 cm) (vedere consigli)
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
    1 dado per brodo vegetale
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 743.2 mg
Białko 24.1 g
Kalorie 2697.5 kJ / 644.7 kcal
Tłuszcz 24.5 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Węglowodany 81.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...