Urządzenia i Akcesoria
Comber jagnięcy z ratatouille, fasolką szparagową i gratin z ziemniaków
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
1 łyżeczka masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
550 g combra jagnięcego, z kościa w całości
-
130 g bakłażana
-
130 g cukinii
-
100 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych
-
70 g cebuli
-
45 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
2 ⅔ - 4 ząbki czosnku
-
⅔ łyżeczki tymianku, suszonego6 gałązek tymianku, świeżego tylko liście
-
⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus 2 szczypty
-
550 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
-
170 g mleka
-
65 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki soli plus 4 szczypty i dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego2 gałązki oregano, świeżego tylko liście
-
1 ½ - 2 ½ gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
45 g białego wina, wytrawnego
-
110 g wody
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
⅔ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej⅔ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
330 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, uprzednio rozmrożonej, bez łyka330 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka
-
2 szczypty cząbru, suszonego1 ½ gałązki cząbru, świeżego tylko liście
-
130 g pomidora pokrojonego w 1,5 cm kostkę
-
2 gałązki bazylii, świeżej tylko liście, posiekane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1297.2 mg
Białko
31.6 g
Kalorie
4100.5 kJ /
980.1 kcal
Tłuszcz
70.6 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
28.4 g
Węglowodany
54.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Posypka do bajgli "Everything Bagel Seasoning"
5 min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45 min
Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym
40 min
Ośmiornica po portugalsku
1 godz. 30 min
Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami
15 min
Pieczona wieprzowina z chutneyem, warzywami i purée z batatów
11 godz.
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6, TM7)
20 min
Sałatka z kuskusem, bakłażanem i papryką
35 min
Nogi kurczaka huli huli z hawajskimi tostami
4 godz. 25 min
Sos jajeczny à la majonez
25 min
Fińska zupa z łososiem (Lohikeitto)
50 min
Spaghetti z sosem pesto i krewetkami
25 min