Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g onions, quartered
- 1 Tbsp olive oil
- 300 g stewing steak, cut in pieces (2-3 cm)
- 75 g streaky bacon, cured and smoked, cut in strips (1 cm)
- 2 garlic cloves
- 150 g carrots, peeled and cut in pieces (2 cm)
- 200 g red wine
- 150 g water
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- 1 bouquet garni (bay leaf, thyme and parsley)
- 100 g button mushrooms, sliced
- 1 - 2 tsp cornflour (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1785 kJ / 427 kcal
- Białko
- 42.2 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55 min
Beef Stroganoff
1 godz.
Beef, Ale and Dumpling Stew
1h 55 min
Lamb Spezzatino
1h 45min
Bolognese Sauce
1 godz. 15 min
Beef Stroganoff
1 godz.
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1 godz. 30 min
Chicken Cacciatore
50min
Beef in Stout
1 godz. 40 min
Beef and Ale Stew
2 godz. 20 min
Pork, Chestnut and Chorizo Stew
26 godz. 15 min
Honey Lime Chicken with Mango Chutney
1 godz. 15 min