Wegańskie burgery

5.0 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
5 porcji

Składniki

  • 20 g siemienia lnianego
  • 40 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 30 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 220 g pieczarek przekrojonych na pół
  • 160 g ryżu parboiled ugotowanego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 85 g soczewicy z puszki odsączonej z zalewy
  • 30 g bułki tartej
    30 g panierki panko
  • 10 g octu balsamicznego
  • 15 g sosu sojowego
  • ¼ łyżeczki papryki, mielonej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
  • woda do zwilżenia dłoni
  • 5 bułek do burgerów wegańskich
  • majonez, wegański do posmarowania
  • musztarda wegańska, do posmarowania
  • 5 liści sałaty
  • 5 - 10 plastrów pomidora
  • ketchup wegański, do posmarowania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 849.6 mg
Białko 16.7 g
Kalorie 2107.8 kJ / 503.8 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 79 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...