Seafood Rice

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portion

Składniki

  • olive oil
    85 g
  • garlic clove
    1
  • squid, whole, medium cut into pieces (¾ in.)
    300 g
  • prawn, red, raw, unpeeled
    8
  • white wine
    200 g
  • water
    340 g
  • mussel, fresh, cleaned
    500 g
  • Spanish onion cut into pieces (¾ in.)
    200 g
  • garlic cloves sliced
    2
  • paprika
    1 tsp
  • saffron thread
    1 - 2 pinches
  • food colouring (any kind) (opcjonalnie)
    15 tsp
  • canned crushed tomatoes
    60 g
  • red pepper, roasted, preserved pulp only
    1 tsp
    1 tsp choricero pepper pulp, (see Tip)
  • rice, white, short-grain
    300 g
  • salt
    1 - 2 pinches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 551.6 mg
Białko 34.2 g
Kalorie 3033.4 kJ / 725 kcal
Tłuszcz 26.8 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 74.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...