Couscous with Lamb and Vegetables

4.3 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portion

Składniki

  • cilantro, fresh roughly chopped
    4 sprigs
  • parsley leaf, fresh
    4 sprigs
  • onion quartered
    115 g
  • lamb shoulder meat (bone in or boneless) cut into pieces (1½ in.)
    450 - 500 g
  • salt
    3 tsp
  • black pepper, freshly ground to taste
    ½ tsp
  • olive oil
    60 g
  • carrot
    140 g
  • turnip
    85 g
  • courgette
    200 g
  • couscous
    300 g
  • water
    840 g
  • cinnamon, ground
    1 ½ tsp
  • ginger, dried, ground
    1 tsp
  • raisin, all varieties
    100 g
  • chickpea, canned drained
    255 g
  • saffron, ground
    1 pinch

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 35.2 g
Kalorie 3877.4 kJ / 926.7 kcal
Tłuszcz 43.9 g
Węglowodany 101.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...