Dinde farcie aux cranberries et légumes rôtis

Dinde farcie aux cranberries et légumes rôtis

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
8 portions

Składniki

  • oignons coupés en quatre
    2
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • de canneberges déshydratées
    80 g
  • de canneberges fraîches surgelées
    100 g
  • de fond de volaille
    300 g
  • bouquet garni
    1
  • du sel
  • du poivre moulu
  • poires en dés
    2
  • de patates douces coupées en grosses frites
    500 g
  • de pommes de terre à chair ferme coupées en grosses frites
    600 g
  • de chair à saucisse
    125 g
  • de pain rassis en cubes
    80 g
  • œuf
    1
  • de beurre fondu
    80 g
  • de sucre en poudre
    175 g
  • de sauce de soja
    25 g
  • de cannelle en poudre
    1 pincée
  • botte de radis multicolores
    1
  • dinde (5000 g)
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1236.2 kcal / 5172.4 kJ
Białko 122.1 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 77.7 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 16.2 g
Sód 1281.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...