Dinde farcie aux cranberries et légumes rôtis

Dinde farcie aux cranberries et légumes rôtis

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
8 portions

Składniki

  • 2 oignons coupés en quatre
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 80 g de canneberges déshydratées
  • 100 g de canneberges fraîches surgelées
  • 300 g de fond de volaille
  • 1 bouquet garni
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 2 poires en dés
  • 500 g de patates douces coupées en grosses frites
  • 600 g de pommes de terre à chair ferme coupées en grosses frites
  • 125 g de chair à saucisse
  • 80 g de pain rassis en cubes
  • 1 œuf
  • 80 g de beurre fondu
  • 175 g de sucre en poudre
  • 25 g de sauce de soja
  • 1 pincée de cannelle en poudre
  • 1 botte de radis multicolores
  • 1 dinde (5000 g)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1281.5 mg
Białko 122.1 g
Kalorie 5172.4 kJ / 1236.2 kcal
Tłuszcz 47 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 16.2 g
Węglowodany 77.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...