Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g water
- 25 g olive oil
- 250 g chapati (atta) flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
- 3 tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 487 kJ / 116 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chapatis
1 Std. 30 Min
Puri
35 Min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40 Min
Vada
2 Std. 35 Min
Lemon rasam
40 Min
Tarka Dal
9h 5min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9h 10min
Fresh coconut chutney
10 Min
Sambhar
1 Std. 5 Min
Stuffed Parathas
1 Std. 20 Min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 Min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 Min