Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanilla Dough
- 110 g water
- 25 g sugar
-
½
tsp dried instant yeast
lub 5 g fresh yeast, crumbled - 230 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp baking powder
- 1 vanilla pod, seeds only
- 5 g olive oil, plus extra for greasing
Cocoa Dough
- 120 g water
- 25 g sugar
-
½
tsp dried instant yeast
lub 5 g fresh yeast, crumbled - 240 g strong white bread flour
- ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp baking powder
- 1 Tbsp cocoa powder
- 5 g olive oil, plus extra for greasing
Steaming
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 709 kJ / 169 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Marble Cake
2 godz. 10 min
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35 min
Cheesy Animal Rolls
2ωρ. 20 λεπτ.
Kasutera (Castella) Honey Cake
1 godz. 45 min
Purple Yam Huat Kuih (Taro Root Steamed Cupcakes)
1hod. 55min
Blueberry Buns
3hod. 25min
Steamed Bread Rolls
2 godz. 10 min
Hot Dog Rolls
55 min
Chinese Vermicelli with Prawns and Garlic Sauce
1 godz. 15 min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Blueberry and Lavender Bundt Cake
2 Std. 45 Min
Yoghurt Bread
2 godz.