Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanilla Dough
- 110 g water
- 25 g sugar
-
½
tsp dried instant yeast
lub 5 g fresh yeast, crumbled - 230 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp baking powder
- 1 vanilla pod, seeds only
- 5 g olive oil, plus extra for greasing
Cocoa Dough
- 120 g water
- 25 g sugar
-
½
tsp dried instant yeast
lub 5 g fresh yeast, crumbled - 240 g strong white bread flour
- ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp baking powder
- 1 Tbsp cocoa powder
- 5 g olive oil, plus extra for greasing
Steaming
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 709 kJ / 169 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1h 5min
Pork and Mushroom Broth
1h 25min
Squid with Ginger and Soy
40 Min
Blueberry Buns
3h 25 min
Chocolate Chip Muffins
1h
Sweet Potato Doughnuts
1h
Hot Dog Rolls
55 min
Bread Rolls with Condensed Milk
1h 15min
Mini Carrot Cakes
50min
Red Grape and Olive Oil Cake
1h 40 min
Avocado Cupcakes with Lime Drizzle
40 Min
Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)
1h 50 min