Pulpo asado con ñoquis y pimientos en mojo verde

3.3 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
4 raciones

Składniki

Mojo verde
  • 2 dientes de ajo
  • 20 g de hojas de cilantro fresco
  • 1 cucharadita de sal
  • 150 g de aceite de oliva
  • 15 g de vinagre
Pulpo
  • 1000 - 1200 g de agua
  • 1 hoja de laurel seca
  • 50 g de cebolla
  • 800 - 1200 g de pulpo congelado crudo (descongelado)
  • 500 g de ñoquis
  • 200 g de pimiento amarillo en tiras (1 cm)
  • 300 g de pimiento rojo en tiras (1 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1363.2 mg
Białko 42.2 g
Kalorie 3546 kJ / 847 kcal
Tłuszcz 50.2 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 59.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...