Bizcocho de calabaza sin gluten

Bizcocho de calabaza sin gluten

4.7 67 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 raciones

Składniki

  • 700 - 800 g de calabaza
  • 100 g de arroz de grano redondo
  • 100 g de arroz integral
  • 90 g de maicena (y algo más para espolvorear)
  • 200 g de azúcar moreno
  • 1 pellizco de sal
  • ½ cucharadita de bicarbonato
  • 1 cucharadita de polvo de hornear
  • ½ cucharadita de jengibre molido
  • 1 cucharadita de canela molida
  • ¼ de cucharadita de nuez moscada molida
  • 120 g de mantequilla a temperatura ambiente (y algo más para engrasar)
  • 2 huevos
  • 80 g de agua
  • 1 cucharadita de piel de naranja rallada

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 115.8 mg
Białko 3.7 g
Kalorie 1129 kJ / 269 kcal
Tłuszcz 9.9 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 43.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...