Merluza con beurre blanc al limón

4.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 raciones

Składniki

Merluza al vapor
  • 200 g de agua
  • 2 ramitas de tomillo fresco
  • 900 g de lomos de merluza fresca con piel (6 lomos de aprox. 150 g c/u)
  • 6 pellizcos de sal
  • 6 pellizcos de pimienta molida
Beurre blanc
  • 2 chalotas
  • 60 g de vino blanco
  • 20 g de zumo de limón
  • 220 g de mantequilla fría
Para servir
  • cebollino fresco picado (para espolvorear)
  • 6 rodajas de limón

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 236.8 mg
Białko 27.6 g
Kalorie 1714 kJ / 410 kcal
Tłuszcz 30.8 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...