Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de calabacín (con piel, sin los extremos)
- 200 g de queso parmesano (ver sugerencia)
Salsa boloñesa
- 200 g de verduras variadas congeladas (zanahoria, cebolla, pimiento, etc.) en trozos
- 40 g de aceite de oliva
- 800 g de carne picada mixta
- 80 g de vino blanco seco
- 400 g de tomate triturado en conserva
- 30 g de tomate concentrado
- 1 - 1 ½ cucharaditas de sal
- ½ - 1 cucharadita de pimienta negra molida
Salsa bechamel
- 60 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 750 g de leche
- 100 g de harina de trigo
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2594 kJ / 620 kcal
- Białko
- 33.7 g
- Węglowodany
- 24.6 g
- Tłuszcz
- 43.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.5 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1257.8 mg
Alternatywne przepisy
Ensalada de patata y coliflor
1h 30min
Milhojas de verduras
1h 30min
Lasaña boloñesa
1h 30min
Pastel de repollo
45 min
Pastel de calabacín y bonito
1h
Lasaña de calabacín (Cocción lenta)
4 Std.
Coliflor Mac and Cheese
1h 40min
Gratén de nachos
1h
Fideuá de verduras y pollo
30 min
Lasaña boloñesa con setas
1 godz. 45 min
Quiche de espárragos blancos con masa filo
1h
Risotto de setas
25min