Espaguetis negros con langostino y salsa de parmesano

Espaguetis negros con langostino y salsa de parmesano

4.8 146 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 raciones

Składniki

Langostinos dorados
  • 2 dientes de ajo
  • 20 g de aceite de oliva
  • ¼ de cucharadita de sal
  • ½ cucharadita de pimentón dulce
  • 120 g de langostinos crudos grandes pelados (aprox. 4 langostinos)
Salsa de parmesano
  • 50 g de queso parmesano en trozos
  • 400 g de nata
  • 20 g de harina de trigo
  • 1 ¼ - 2 ¼ de cucharadita de sal
  • 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • agua para cocer los espaguetis
  • 200 g de espaguetis negros
Montaje
  • 10 g de huevas de salmón
  • 10 g de brotes de alfalfa

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 552.8 mg
Białko 15.2 g
Kalorie 2859 kJ / 683 kcal
Tłuszcz 49.6 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 26.4 g
Węglowodany 45.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...