Savoy Cabbage Roulades with Leek and Ham Rice

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

  • white wine
    100 g
  • raw cashew nuts
    50 g
  • water plus extra for soaking
    1900 g
  • savoy cabbage
    1
  • fine sea salt
    3 tsp
  • fresh parsley cut in pieces
    5 sprigs
  • onion quartered
    50 g
  • panko breadcrumbs
    40 g
  • pork mince
    400 g
  • medium egg
    1
  • Dijon mustard
    2 tsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • olive oil
    20 g
  • leeks cut in slices (1 cm)
    200 g
  • diced, cooked ham
    100 g
  • chicken stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp chicken stock paste, homemade
  • whipping cream
    100 g
  • raisins (opcjonalnie)
    30 g
  • ground nutmeg
    ½ tsp
  • basmati rice
    180 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 844.8 kcal / 3534.8 kJ
Białko 35.2 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 17.1 g
Sód 2390.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie