Pizza napolitaine

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
2 portions

Składniki

  • d'eau
    450 g
  • de levure boulangère fraîche (de la taille d'un petit pois env.)
    3 g
  • de farine T00 (voir conseil) et un peu plus pour fariner
    360 g
  • de sel
    8 g
  • de jus de citron
    30 g
  • de tomates pelées en dés, en boîte
    200 - 220 g
  • de mozzarella au lait de bufflonne égouttée, émiettée (env. 2 boules)
    200 - 250 g
  • huile d'olive pour arroser
  • brins de basilic frais pour décorer

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1025 kcal / 4290 kJ
Białko 45 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 147 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 2271 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...