Bûche sushi, mangue, saumon, avocat et chips de gingembre

Bûche sushi, mangue, saumon, avocat et chips de gingembre

4.9 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 parts

Składniki

  • de filet de saumon, frais, sans peau qualité extra frais
    150 g
  • de vinaigre de riz
    30 g
  • de sucre en poudre
    10 g
  • de sel
    3 pincées
  • de riz à sushi
    200 g
  • d'eau
    400 g
  • de gingembre frais ou de gingembre en saumure
    50 g
  • d'huile neutre
    2 c. à soupe bombées
  • mangue mûre
    1
  • avocat
    1
  • feuilles de nori
    1 - 2
  • de graines de sésame
    1 c. à soupe
  • de graines de pavot
    1 c. à soupe
  • d'œufs de saumon
    50 g
  • des fleurs comestibles
  • de sauce soja
    6 c. à soupe
  • de pâte de wasabi, prête à l'emploi
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 333 kcal / 1396.7 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 12.7 g
Węglowodany 39.8 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 1499.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...