Peito de peru com molho de romã

Peito de peru com molho de romã

5.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 6 godz.
4 porções

Składniki

  • peito de peru, com pele temperado, sem osso, inteiro, já descongelado (ver dica)
    1000 g
  • gengibre fresco
    10 g
  • dentes de alho
    2
  • casca de laranja sem a parte branca
    1 fatia
  • açúcar mascavo
    50 g
  • sal
    2 ½ c. chá de
  • pimenta síria em pó
    ½ c. chá de
  • manteiga
    40 g
  • suco de laranja
    150 g
  • vinho branco seco
    100 g
  • sementes de romã equiv. 1 romã grande
    200 g
  • água
    120 g
  • xarope de romã
    100 g
  • farinha de trigo
    40 g

Wartości odżywcze na 1 porção

Kalorie 689.8 kcal / 2886 kJ
Białko 56.9 g
Tłuszcz 26.4 g
Węglowodany 49.8 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 1619.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...