Béarnaise sauce

Béarnaise sauce

4.2 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 portions

Składniki

  • shallots halved
    2 oz
  • fresh tarragon leaves only
    1 sprig
  • dry white wine
    2 oz
  • white wine vinegar (preferably tarragon vinegar)
    1 tbsp
  • unsalted butter cut into pieces
    7 oz
  • egg yolks from large eggs
    4
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 282 kcal / 1179.9 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 29.2 g
Węglowodany 2.4 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 17.9 g
Sód 397.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...