Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz shallots, halved
- 1 sprig fresh tarragon, leaves only
- 2 oz dry white wine
- 1 tbsp white wine vinegar (preferably tarragon vinegar)
- 7 oz unsalted butter, cut into pieces
- 4 egg yolks, from large eggs
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1179.9 kJ / 282 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 397.4 mg
Alternatywne przepisy
Béarnaise Sauce
20 Min
Hollandaise Sauce
15 Min
Risotto with Parmesan Cheese
30min
Béarnaise sauce
15 Min
Quick Cheese Soufflés
45min
Chocolate Mousse
3 Std. 20 Min
Hollandaise Sauce
15 Min
Béarnaise sauce
20 Min
Béarnaise Sauce
20 Min
Chicken Roulade with Prosciutto and Cheese
1 godz. 5 min
Chocolate Orange Mousse
2 Std. 20 Min
Classic Swiss Fondue
15 Min