Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g walnuts, shelled, halved
- 1 lemon, thin peel only, no white pith
- 115 g Parmesan cheese, cut into pieces
- 2 tsp oregano, fresh, finely chopped
-
115
g ricotta cheese
lub 115 g goat's cheese - 910 g water
- 450 g pasta, dried, type penne
- 2 tsp salt, to taste
- 60 g extra virgin olive oil
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2318 kJ / 554 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 985 mg
Alternatywne przepisy
Pâté Chinois (Canadian Shepherd's Pie)
1 godz. 30 min
Basmati rice in Varoma bundt tin
35 min
Sirloin Steaks with Herb Butter, Rosemary Potatoes and Broccoli
45 min
Pasta salad with tuna and basil vinaigrette
30 min
Penne pasta with tuna
35 min
Cheese Arepas
50 min
Turkey rolls with gorgonzola
1h
Spanish Rice
35 min
Tomato and Feta Pasta
50 min
Chocolate Syrup
20min
Lemon Garlic White Rice
35 min
Boiled Egg Mode
20min