Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g farinha de trigo 00, mais q. b. para polvilhar
- 250 g água gelada
- 60 g cubos de gelo
- 15 g azeite de oliva extra virgem, mais q. b. para untar e servir
- 12 g sal
-
2
g fermento biológico seco
lub 6 g fermento biológico fresco - 150 g molho de tomate
- 9 cogumelos shitake, fatiados
- 300 g queijo Gruyère, em cubos pequenos
- 150 g queijo Gorgonzola, picado
- 15 tomates cereja, cortados ao meio
- Wartości odżywcze
- na 18 fatias
- Kalorie
- 16274.8 kJ / 3889.8 kcal
- Białko
- 183.2 g
- Węglowodany
- 420.8 g
- Tłuszcz
- 162.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 88.1 g
- Błonnik
- 25.3 g
- Sód
- 9280.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de frutos do mar
Pas d’évaluation
Risoto básico
30 Min
Polenta cremosa
50 Min
Sopa de carne com legumes
35 dk
Manteiga
Pas d’évaluation
Pão de iogurte
1 godz. 20 min
Pão caseiro
2h
Sorbet de banana com flocos de chocolate
5 Min
Galinhada
1sa 30 dk
Mini pão de queijo com calabresa
2h
Brownies
50 Min
Caldo de galinha
45 Min