Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
150 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
150 g batata pokrojonego w 2 cm kostkę
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
100 g czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki
-
20 g oliwy z oliwek plus 2 łyżeczki
-
1 łyżeczka soli plus 4 szczypty
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty tymianku, suszonego
-
1000 g wody
-
80 g kaszy bulgur
-
20 g pestek dyni
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 g rukoli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2596.5 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
1706.5 kJ /
407.9 kcal
Tłuszcz
16.6 g
Błonnik
11 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
59.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM6, TM7)
45min
Wegańska sałatka Cezar
40min
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30min
Sałatka z dynią i serem feta
30min
Sałatka grecka ze spiralizowanym ogórkiem (TM7, TM6, TM5)
25min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30min
Sałatka z kuskusem, bakłażanem i papryką
35min
Wrapy z hummusem i rumienionymi warzywami
35min