Magret de canard, chou rouge et céleri-rave

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions

Składniki

Le chou rouge fermenté
  • 600 g de chou rouge
  • 20 g de sel
  • 400 g de vin rouge
  • 200 g de vinaigre de xérès
  • 2 pincée de sumac
  • 4 grains de poivre
  • ½ grain d'anis étoilé
  • 2 clous de girofle
  • 2 feuilles de laurier déshydratées
La purée de céleri
  • 520 g de céleri-rave épluché, coupé en dés
  • 260 g de lait
  • 260 g de crème double
  • 10 g de sel
Le magret de canard rôti
  • 5000 g d'eau
  • 300 g de sel
  • 4 magrets de canard avec la peau (environ 200 g chacun, débarrassés de l'excès de graisse)
La finition
  • 140 g de jus de betterave
  • 120 g de beurre en dés, froid
  • 20 g de fécule de maïs
  • 20 g d'eau

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 32395 mg
Białko 41.6 g
Kalorie 3843.3 kJ / 918.6 kcal
Tłuszcz 58.7 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 34.1 g
Węglowodany 39.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...