Petits pain sans gluten

Petits pain sans gluten

3.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 morceau

Składniki

Farine tout usage sans gluten
  • 200 g quinoa blanc
  • 100 g de graines de chia
  • 200 g fécule de maïs
  • 100 g arrow-root
Petits pains
  • 170 g d'eau
  • 30 g de cosses de psyllium
  • 115 g lait entier
  • 60 g beurre non salé
  • 60 g de sucre
  • 1 sachet levure boulangère sèche ou 2 c. à thé
  • 2 c. à thé de poudre à pâte
  • 1 c. à thé de xanthane
  • 2 œuf de gros calibre divisé
  • 1 c. à thé de sel
  • 1 c. à thé assaisonnements à bagels (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau

Sód 569.2 mg
Białko 14.2 g
Kalorie 2330.5 kJ / 557 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 14.9 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Węglowodany 84.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...