![Petits pain sans gluten Petits pain sans gluten](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f04a9bdfe1b62be84bb76c0c966845b3/Derivates/e2b63e12f0617a01b20e03e61b328d92d3814610.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farine tout usage sans gluten
- 200 g quinoa, blanc
- 100 g de graines de chia
- 200 g fécule de maïs
- 100 g arrow-root
Petits pains
- 170 g eau
- 30 g poudre de psyllium
- 115 g lait entier
- 60 g beurre non salé
- 60 g de sucre
- 1 sachet levure boulangère sèche, ou 2 c. à thé
- 2 c. à thé de poudre à pâte
- 1 c. à thé de xanthane
- 2 œuf de gros calibre, divisé
- 1 c. à thé de sel
- 1 c. à thé assaisonnements à bagels (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 2330.5 kJ / 557 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 84.9 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 14.9 g
- Sód
- 569.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins aux bleuets avec glaçage citronné
50 Min
Pico De Gallo
Keine Bewertungen
Gâteau au café aux pommes et aux dattes sans gluten
Keine Bewertungen
Delizie al Limone (Biscuits craquants au citron)
1h 30min
Boisson mexicaine aux amandes (Horchata)
5 min
Meal Prep - Avoine | Overnight porridge, smoothie aux légumes, muffins au chocolat et à l'avoine
45 Min
Muffins cacao intense sans sucre ajouté
45 Min
Cuisses de poulet teriyaki Sous vide (TM5)
2h
Oignons rouges fermentés
Keine Bewertungen
Smoothie vert (TM6 Metric)
5 min
Assaisonnement Taco
5 min
Paella mixte (Hestan Cue™)
40 min