Urządzenia i Akcesoria
Marillenmarmelade mit Vanille
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 Schraubgläser
Składniki
-
Vanilleschote (siehe Tipp)1
-
frische Marillen1000 g
-
Gelierzucker 2:1 (à 500 g)1 Packung
-
Zitronensaft, frisch gepresst20 g
-
Rum (opcjonalnie)20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
2 g
Kalorie
1759 kJ /
419 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
98 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Marillenröster
30 min
Marillenmarmelade
35 min
Zitronenmelissesirup
5 godz. 10 min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 godz. 10 min
Marillennektar
2 godz.
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1 godz. 20 min
Ribiselgelee
55 min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 min
Erdbeermarmelade
25 min
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 min