Urządzenia i Akcesoria
Matcha bubble tea z mango
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
1700 g wody plus zimna woda do schłodzenia
-
140 g tapioki, dużych perełek czarnych (patrz wskazówka)
-
8 - 12 łyżeczek syropu z agawy8 - 12 łyżeczek miodu
-
kostki lodu ilość do podania
-
500 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
400 g napoju roślinnego, (patrz wskazówka)400 g mleka
-
3 - 4 łyżeczki herbaty matcha (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
70.5 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
1336 kJ /
319.3 kcal
Tłuszcz
3.9 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
69.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Matcha
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spiralizowane jabłka w sosie kakaowo-orzechowym
10 min
Truskawkowa iced matcha
5 min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-tymiankowy
45 min
Budyń z syropem klonowym
20 min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM6, TM7)
15 min
Pudding chia z matchą i owocami
30 min
Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami
15 min
Sushi tacos
1 godz. 15 min
Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji
45 min
Dalgona coffee z mlekiem skondensowanym (mrożona kawa po koreańsku)
10 min
Pistacjowa matcha latte
20 min
Ciastka z herbatą matcha i białą czekoladą
35 min