Urządzenia i Akcesoria
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 15 min
20 sztuk
Składniki
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1000 g wody
-
800 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
75 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
4.9 mg
Białko
0.6 g
Kalorie
269 kJ /
64.3 kcal
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
8.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto na parze z borówkami z kremem cytrynowym
5 godz.
Dutch Baby (pieczony naleśnik) na napoju roślinnym z kremem daktylowym
1 godz. 45 min
Oponki z ciasta półfrancuskiego (Cronuty)
3 godz. 30 min
Herbata ziołowa i cynamonowe sucharki
2 godz. 30 min
Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)
40 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6, TM7)
1 godz.
Choinki z kruchych ciastek
45 min
Gofry w stylu tostów francuskich z owocami jagodowymi
30 min
Mleczne bułki do odrywania
4 godz.
Słodkie maślane rogale
2 godz. 10 min
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5 godz.
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
1 godz.