Lamb with Rosemary Potatoes

Lamb with Rosemary Potatoes

3.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • leg of lamb semi-boneless
    28 oz
  • fresh rosemary
    4 - 5 sprigs
  • salt divided
    1 ½ tsp
  • ground black pepper divided
    1 tsp
  • water divided
    38 oz
  • Yukon gold potatoes small or cut in quarters
    28 oz
  • garlic clove
    1
  • fresh rosemary leaves only
    1 oz
  • ground smoked paprika
    ½ tsp
  • honey
    ½ oz
  • olive oil
    1 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 655.5 kcal / 2742.6 kJ
Białko 41.1 g
Tłuszcz 36.4 g
Węglowodany 40.2 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Sód 1010.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...