Sous-vide Artichoke Stuffed Chicken Breast

Sous-vide Artichoke Stuffed Chicken Breast

4.5 31 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
2 portions

Składniki

Filling
  • Parmesan cheese cut into pieces
    3 oz
  • yellow onions cut into pieces
    6 oz
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    1 oz
  • salt
    ¾ tsp
    1 ½ tsp homemade salt substitute and flavor enhancer
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • fresh spinach leaves
    5 oz
  • marinated artichoke hearts drained
    20 oz
  • cream cheese in pieces
    4 ½ oz
    3 ½ oz mascarpone cheese, in pieces
Chicken
  • water
    60 oz
  • lemon juice
    1 oz
  • chicken breasts, skinless, boneless organic (approx. 12 oz ea.)
    2
  • salt to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper to taste
    ¼ tsp
  • vegetable oil
    1 tbsp
  • fresh parsley to garnish

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 3024 mg
Białko 86 g
Kalorie 3456 kJ / 826 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 18 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...