Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 32 oz chicken thighs, skin on and bone in (approx. 8 thighs)
- 1 oz extra virgin olive oil
- 1 - 1 ¼ tsp salt, to taste, divided
- ½ tsp ground black pepper, to taste, divided
- 1 tsp dried thyme
- 1 tsp dried basil
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp celery salt
- 1 tsp smoked paprika
- 1 tsp onion powder
- 10 oz all-purpose flour
- 2 ½ oz corn starch
- ½ tsp baking powder
- olive oil spray
- 3 - 5 dashes hot sauce, plus extra to serve
- 8 oz buttermilk
- 2 egg whites, from large eggs
- salad, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1937.8 kJ / 463.2 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 909.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kung Pao Chicken
1 godz. 5 min
Garlic Pork with Vegetables and Rice
40 min
Tomato Basil Chicken Fettuccine
1j
Meatball Subs
55 Min
Maple-Buttered Rum Cider
20 min
Southern-style chicken
40 min
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1 godz. 5 min
Honey Sesame Chicken (Hestan Cue™)
1j
Honey Mustard Orange Glazed Ham
2j
Chicken "Fried" Steak
45 Min
Macaroni and Cheese
35 Min
Creamy Mushroom and Chicken Pasta
1j