Zuppa di patate dolci e mais

Zuppa di patate dolci e mais

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 200 g di mais dolce in scatola sgocciolato
  • 2 spicchi di aglio
  • 200 g di cipolle tagliate in quarti
  • 20 g di olio di oliva
  • 650 g di patate americane dolci pelate, tagliati a cubetti (2 cm)
  • 300 g di latte
  • 300 g di acqua
  • 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) sbriciolato
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale, sbriciolato
  • 1 cucchiaino di paprica dolce in plovere
  • 2 pizzichi di pepe di Cayenna macinato (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaino di sale marino
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 150 g di panna intera
  • 50 g di mais dolce in scatola scolato
  • pepe nero macinato per la decorazione

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 482.4 kcal / 2018.2 kJ
Białko 8.7 g
Tłuszcz 27.5 g
Węglowodany 54.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...