Merluzzo con purea di patate dolci e sedano

Merluzzo con purea di patate dolci e sedano

2.8 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

Marinata
  • 50 g di cipolle tagliate a metà
  • 1 peperoncino rosso, lungo privato dei semi, a pezzi (3 cm)
  • 15 g di olio di semi di girasole
  • 50 g di salsa di soia
  • 20 g di miele di acacia
Merluzzo e purea
  • 600 g di acqua
  • 300 g di sedano rapa pelato, a pezzi (1 cm)
  • 4 filetti di merluzzo, senza pelle (merluzzo nordico), (150 g l’uno)
  • 500 g di patate americane dolci pelate, a pezzi (1 cm)
  • 30 g di crescione inglese
  • ¾ cucchiaino di sale
  • 30 g di succo di limone

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 31.6 g
Kalorie 1448.4 kJ / 345.6 kcal
Tłuszcz 6.3 g
Węglowodany 37.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...